پکن: تایوان بخشی از خاک چین است/ نگرانی از تداوم ناآرامی‌ها در خاورمیانه



به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای خبری وزارت امورخارجه چین، لین جیان سخنگوی این نهاد در واکنش به بیانیه وزارت دفاع تایوان، اظهار داشت: تایوان یک استان چین است و چیزی به نام «وزارت دفاع» یا «وزیر دفاع» در این جزیره وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه تایوان بخشی از خاک چین محسوب می‌شود، افزود: فعالیت‌های ناو هواپیمابر چین در این منطقه کاملا عادی است.

لین ادامه داد که هر آنچه مقام‌های تایوانی بگویند یا انجام دهند، نمی‌تواند واقعیت وجود یک چین واحد را تغییر دهد. تایوان بخشی از یک چین بوده و وحدت آنها با سرزمین اصلی اجتناب‌ناپذیر است و حتما محقق خواهد شد.

به گزارش ایرنا، وزیر دفاع تایوان در واکنش به رزمایش اخیر ارتش چین هشدار داد که محاصره این جزیره توسط پکن، یک اقدام جنگی محسوب می‌شود و تاثیرات گسترده‌ای بر تجارت جهانی خواهد داشت. همچنین وزارت دفاع تایوان هم از عبور یک گروه از ناوهای هواپیمابر چینی از نزدیکی جزایر پراتاس که تحت کنترل تایپه است، خبر داد.

نگرانی چین از تداوم ناآرامی‌ها در خاورمیانه

همچنین سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش ادعای رژیم صهیونیستی درباره ترور یکی از مقام‌های ارشد حزب‌الله لبنان، با ابراز نگرانی شدید از ادامه ناآرامی‌ها و تشدید تنش‌ها در خاورمیانه اعلام کرد که پکن با هرگونه نقض حاکمیت، امنیت و تمامیت ارضی لبنان مخالف است.

وی افزود که چین از تمامی طرف‌ها می‌خواهد به مسیر حل‌وفصل سیاسی بازگشته و با گفت‌وگو و دیپلماسی به اختلافات خود پایان دهند تا تنش‌های منطقه هرچه سریع‌تر کاهش یابد.

پکن: بیش از ۱۰۰ کشور از دخالت کشورهای غربی در امور چین مخالفت کردند

لین جیان در مورد نشست اخیر مجمع عمومی سازمان ملل متحد، اظهار داشت: بیش از ۱۰۰ کشور از موضع پکن در خصوص مسائل شین‌جیانگ و تبت حمایت کرده و با مداخله در امور داخلی چین به بهانه حقوق بشر مخالفت کردند.

وی با اشاره به اظهارات نماینده پاکستان به نمایندگی از ۸۰ کشور، افزود: کشورهای غربی مانند استرالیا و آمریکا از مساله حقوق بشر به عنوان یک ابزار ایدئولوژیک و سیاسی استفاده می‌کند و ما از این کشورها می‌خواهیم به مشکلات حقوق بشری خود بپردازند.

این سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین تاکید کرد که استرالیا به طور طولانی مدت با تبعیض نژادی سیستماتیک و جنایات ناشی از نفرت روبه‌رو بوده است، حقوق مهاجران را به شدت نقض کرده و وضعیت زندگی بومیان آن بسیار ناگوار است. نظامیان استرالیایی در عملیات‌های نظامی خارج از کشور مانند افغانستان مرتکب جنایات جدی شده‌اند. همچنین آمریکا و کشورهای غربی در زمینه‌های نژادپرستی، خشونت‌های مسلحانه، بی‌عدالتی قضایی، شکاف‌های طبقاتی، استفاده غیرقانونی از قدرت و تحریم‌های یک‌جانبه کارنامه بسیار منفی دارند. این کشورها با نادیده گرفتن مشکلات جدی حقوق بشری خود به دیگر کشورها انتقاد می‌کنند، که این نشان‌دهنده ماهیت دورویی آن‌ها در مساله حقوق بشر است.

پیشتازی چین در انتقال انرژی جهانی و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

لین به گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی درباره پیشتازی چین در بازار جهانی انرژی و توسعه خودروهای برقی اشاره و تاکید کرد که پکن نقش مهمی در کاهش انتشار کربن و پیشبرد انرژی‌های تجدیدپذیر دارد.

وی با اشاره به همکار چین با بیش از ۱۰۰ کشور در طرح‌های انرژی سبز، تاکید کرد که انتقال انرژی جهانی این مساله باید جهانی بوده و باید با همکاری همه کشورها پیش برود.

این سخنگوی وزارت امور خارجه چین بر تعهد این کشور به توسعه پایدار و مقابله با تغییرات اقلیمی تاکید کرد.


منبع: https://www.irna.ir/news/85637110/%D9%BE%DA%A9%D9%86-%D8%AA%D8%A7%DB%8C%D9%88%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%AE%D8%B4%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%AE%D8%A7%DA%A9-%DA%86%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D9%86%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%AA%D8%AF%D8%A7%D9%88%D9%85-%D9%86%D8%A7%D8%A2%D8%B1%D8%A7%D9%85%DB%8C-%D9%87%D8%A7-%D8%AF%D8%B1