۵۰ سالگی روابط «ناگسستنی» میان چین و ونزوئلا



به گزارش روز شنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، نیکلاس مادورو رئیس‌جمهوری ونزوئلا در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: امروز با شادمانی بسیار، ۵۰ سال دوستی ناگسستنی و همیشگی را جشن می‌گیریم. روابط دیپلماتیک میان چین و ونزوئلا به طور فزاینده‌ای تقویت می‌شوند؛ این یک اتحاد صمیمانه برای ساخت جهان جدیدی از صلح و انسانی‌تر است.

مادورو در چارچوب جشن پنجاهمین سالگرد روابط چین و ونزوئلا، میزبان یک هیات بلندپایه از چین به رهبری کیو شیائوچی نماینده ویژه دولت چین در امور آمریکای لاتین بود.

آیمارا خِردِل مدیر مرکز ونزوئلا برای مطالعات چین به اسپوتنیک گفت: در طول این ۵۰ سال، ما در همه زمان‌ها و تحت هر شرایطی یک مشارکت استراتژیک ایجاد کرده‌ایم. وی افزود: از بخش‌های اقتصادی گرفته تا پروژه‌های آموزشی، همکاری عمیقی را شاهد بوده‌ایم که به توسعه هر دو کشور کمک کرده است.

به گفته خِردل، در آخرین کمیسیون مشترک سطح بالا، توافق‌های مهمی با تمرکز بر تنوع صادرات ونزوئلا به سمت بازار چین امضا شد. وی تاکید کرد: چین شریک تجاری اصلی ونزوئلا در آمریکای لاتین است که بر اهمیت استراتژیک این همکاری تاکید دارد.

خِردل علاوه بر روابط اقتصادی، به ابتکارات فرهنگی و آموزشی مشترکی اشاره کرد که باعث تقویت روابط دو کشور می‌شود. وی خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات ما در حال همکاری نزدیک با دانشگاه‌های چین برای ارتقای تبادلات علمی و فرهنگی است. پروژه‌هایی مانند افتتاح مدرسه بین المللی چین-ونزوئلا در آینده با هدف ارتقای آموزش و درک متقابل میان نسل‌های جوان انجام می‌شود.

میگل هو رئیس فدراسیون انجمن‌های چینی در ونزوئلا که به تازگی تاسیس شده است، گفت: ما اینجا هستیم تا نه تنها ۵۰ سال روابط را جشن بگیریم، بلکه یکپارچگی فرهنگی و اقتصادی را نیز ارتقا دهیم. ما از نزدیک با دولت ونزوئلا برای تسهیل سرمایه‌گذاری چین در بخش‌هایی مانند فناوری و کشاورزی تلاش می‌کنیم.

هو همچنین به برنامه‌های آتی مانند افتتاح احتمالی هسته دانشگاه شنژن در ونزوئلا اشاره کرد که می‌تواند روابط دانشگاهی بین دو کشور را بیشتر تقویت کند. وی خاطرنشان کرد: ما در حال گفت‌وگوهای جدی در مورد این پروژه هستیم که می‌تواند چشم‌انداز آموزشی در ونزوئلا را متحول کند.

آلبرتو فانگ مدیر روابط نهادی فدراسیون مذکور نیز تاکید کرد: از منظر روابط بین‌الملل، همکاری میان دو کشور به عنوان وزنه‌ای در برابر فشارهای خارجی تلقی می‌شود. وی افزود: ما اقدامات قهری یکجانبه که بر اقتصاد ونزوئلا تاثیر می‌گذارد را رد می‌کنیم. وی همچنین گفت: این انجمن نمونه‌ای از همبستگی بین مردم در مواجهه با چالش‌های مشترک است.

فانگ با بیان اینکه تخمین زده می‌شود حدود ۱۵۰ هزار شهروند ونزوئلایی چینی‌تبار در این کشور آمریکای لاتین زندگی می‌کنند، بر نقش این قشر جامعه در توسعه اقتصادی و فرهنگی ونزوئلا تاکید کرد.

روابط دیپلماتیک میان چین و ونزوئلا در سال ۱۹۷۴ آغاز شد، اما با تکیه هوگو چاوز بر مسند ریاست جمهوری ونزوئلا در سال ۱۹۹۹ بود که این مناسبات با امضای بیش از ۵۰۰ توافقنامه عمیق‌تر شد.

روابط پکن- کاراکاس در سال ۲۰۱۴، به سطح ائتلاف استراتژیک جامع ارتقا یافت که بالاترین طبقه‌بندی است که چین به کشورهای متحد خود اعطا می‌کند.

افزایش چشمگیر دیدارهای رسمی مقام‌های عالی رتبه و رشد تصاعدی تعداد موافقت‌نامه‌های امضا شده بین دو کشور گواه تقویت چشمگیر روابط دوجانبه در دو دهه نخست قرن بیست و یکم است.

مادورو در سال ۲۰۲۳ با همتای خود شی جین‌پینگ یک توافق «مشارکت راهبردی» امضا کرد که روابط دوجانبه را به یکی از بالاترین سطوحی که میان این کشور آسیایی و سایر کشورهای آمریکای لاتین رسیده، ارتقا داد.


منبع: https://www.irna.ir/news/85523762/%DB%B5%DB%B0-%D8%B3%D8%A7%D9%84%DA%AF%DB%8C-%D8%B1%D9%88%D8%A7%D8%A8%D8%B7-%D9%86%D8%A7%DA%AF%D8%B3%D8%B3%D8%AA%D9%86%DB%8C-%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86-%DA%86%DB%8C%D9%86-%D9%88-%D9%88%D9%86%D8%B2%D9%88%D8%A6%D9%84%D8%A7